Revbensspjäll av killing

  •  1 kg revben av killing
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 2 lagerblad
  • 1 buljongtärning

BBQ-SÅS

  • 2 dl tomatpuré
  • 3 msk vatten
  • ½ dl olja
  • ½ dl honung
  • 1 färsk eller torkad chili
  • 2 tsk ingefära eller färsk riven ingefära
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ½ dl ljus soja
  • 3 droppar rökessens liquid smoke
  • Färsk oregano

Gör så här

Dela löken i klyftor, finfördela chilin och vitlöken.

Lägg revbenen, lökklyftorna, chilin, vitlöken, lagerblad och en buljongtärning i en stor gryta och fyll på med vatten så det täcker köttet.

Koka på låg värme i 1 ½ timme.

Låt köttet svala i grytan.

Blanda BBQ-såsen

Lägg revbensspjällen i en ugnsfast form och pensla köttet med BBQ-såsen och strö över färsk oregano.

Griljera revbenen i ugnen på 225° c i 15 minuter.  

Servera gärna tillsammans med coleslaw och en grönsallad!