Nötkött

Nu går det att boka din nötlåda!

I år är det första gången vi slaktar nöt.

Djuren som slaktas i september är en kviga och en stut av mjölkras. (SRB och SLB). Djuren är 2 ½ år gamla. De har fått växa långsamt och är uppfödda på gräs/ensilage. Vi har få djur (8 nötdjur) som har gott om plats. De går på naturbeten under betessäsong och tillgång till utevistelse året runt. Under sommartid sambetar de med getterna. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby i Heby.

OBS! Alla vikter är ungefärliga. Vi har önskat att styckningsdetaljerna ska ligga runt 800 gram, men det kan variera då det beror på hur bitarna ser ut. Köttfärsen packas i 1-kilosförpackningar. Köttet är vakuumförpackat och märkt.

Köttet kommer att hämta på Herrviks Gård den 18 september. Köttet behöver hämtas samma dag som vi hämtar från slakteriet.

Vi har valt att dela upp köttet enlig följande indelning i ca 10 kg lådor då många inte har plats för större mängder i kyl och frys. Önskar man köpa 2 10- kilos lådor ger vi 5 % rabatt på kilopriset. Väljer man att köpa tre eller fler så ger vi 10 % rabatt på kilopriset.

Herrviks köttlåda, ca 10 kg i tre varianter

Alla lådorna innehåller:

• 1 st ädeldetalj (filé, biff eller entrecote)
• 2 st stek/ugnsdetalj (fransyska, innanlår eller rostbiff).
• 2 st kok/grytdetalj (högrev, bog/märgpipa, nötrulle eller ytterlår)
• ca 6 kg köttfärs. (1-kilosförpackningar)

Filélådan              205: -/ kg (finns en kvar)

Filé, Rostbiff, Fransyska, Högrev, Ytterlår samt ca 6 kg köttfärs

Bifflådan              195: -/kg

Biff, Fransyska, Innanlår, Högrev, Bog/Märgpipa samt ca 6 kg köttfärs

Entrecotelådan    195: -/kg Fullbokad!

Entrecote, Fransyska, Innanlår Högrev, Nötrulle samt ca 6 kg köttfärs

Boka nötlåda

Det går även bra att mejla till maria@herrviksgard.se eller ringa/skicka sms till Maria 0708 740 743

För dig som vill ha mindre mängd kött finns en Prislista på enstaka detaljer