Nötkött

Nu finns det fryst nötkött!

Frysta detaljer efter att vacuummörats i kyl så är de infrysta och håller i frysen minst 1 år

Förpackningar variera mellan 0,6 – 1,2 kg

Filé 745: -/kg SLUT
Entrecote 555: -/kg SLUT
Biff m kappa 550: -/kg SLUT
Rostas 455: -/kg SLUT
Rostbiff 350: -/kg SLUT
Rostbifflock m kappa/Picanha 340:- /kg
Flankstek 340: -/kg
Innanlår 295: -/kg
Fransyska 295: -/kg
Högrev 280: -/kg
Bog/Märgpipa 225: -/kg
Nötrulle 215: -/kg
Ytterlår 200: -/kg

Njurtapp/slaktarbiff 490: -/kg
Hjärta 185: -/kg
Lever 145: -/kg SLUT
Njure 135: -/kg
Skirtsteak/Mellangärde 195: -/kg
Oxsvans i bitar 195: -/kg SLUT
Tunga 195: -/kg SLUT

Köttfärs 185: -/kg SLUT

Vid köp av 5 eller flera detaljer ger vi 5 % rabatt på kilopriset

Om djuren

Djuren som Har slaktas nu, var kvigor och stutar av mjölkras, SRB. Stutarna är inköpta som kalvar 2021 från Säby Gård i Järna. De är nu 2,5 år gamla. De har fått växa långsamt och är uppfödda på gräs/ensilage. Vi har få djur (i dagsläget 4 ungdjur) som har gott om plats. De går på naturbeten under betessäsongen och har under vinter gått i en rymlig lösdrift. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, De Vilda i Järna.

Nästa gång det gå att boka köttlåda blir hösten 2024

Lådorna kommer väga ca 10 – 12 kg

Köttet är vakuumförpackat och märkt. Detaljer ca 800-1000 gram och Köttfärsen packas i 1-kilosförpackning.

Alla lådor innehåller:

  • 1 st ädeldetalj (filé, biff eller entrecote)
  • 2 st stek/ugnsdetalj (fransyska, innanlår eller rostbiff).
  • 2 st kok/grytdetalj (högrev, märgpipa, nötrulle eller ytterlår)
  • ca 6 kg köttfärs. (1-kilosförpackningar)

Du har möjlighet att välja vilken ädeldetalj du vill ha och sen fördelar vi övriga detaljer enligt ovan.

  • Filelåda
  • Entrecotelåda
  • Bifflåda

Önskar man köpa 2 eller flera 10-kilos lådor ger vi 5 % rabatt på kilopriset.

OBS! Alla vikter är ungefärliga. Vi har önskat att styckningsdetaljerna ska ligga runt 800-1000 gram, men det kan variera då det beror på hur bitarna ser ut. Vi vill ju inte att något kött går till spillo.

Boka genom att skicka mejl till maria@herrviksgard.se eller tryck på länken längre de på sidan.

Ange i din bokning

• Vilken variant du önskar
• Namn
• Telefonnummer