Killingkött

Vi kommer att slakta nästa gång i oktober 2021

 

 

 

 

Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide.  Recept killing

Nästa gång det finns killing att boka är till oktober 2021. Just nu har vi inte ett datum. Är du intresserad av att boka killingkött till hösten. Skicka ett mail till maria@herrviksgard.se eller fyll i kontaktformuläret så får du mer information när det närmar sig.

Intresserad av killing oktober 2021

 

Killingarna köper vi från Sörbro Gård. En gård utanför Gnesta som har mjölkgetter. I år har vi även några egna killingar som är födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 7 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby Slakteri i Heby.

Det går att välja på olika styckningsalternativ:

Helfall 215 kr/kg

Grovstyckat i 8 delar, (ej vakuumpackat) 225 kr/kg

Finstyckat, vakuumförpackat 285 kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter, ribbs, hals och legg.

Finstyckat med färs, vakuumförpackat 315kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter och färs.

Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt en finstyckad med Ribbs, Hals och Legg.

Skriv i din bokning, vilken styckning du vill ha och vilket av datumen (inte klart ännu) som passar dig bäst. Ange gärna om du har önskemål om en större eller mindre låda.

För dig som vill köpa enstaka bitar av killing finns ett fåtal bitar kvar från slakten hösten 2020 bitar kvar. Killingkött