Killingkött

Nästa slakt blir hösten 2022

 

 

 

Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide.  Recept killing

 

 I år har vi  egna killingar som är födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 7 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby Slakteri i Heby.

Det går att välja på olika styckningsalternativ:

Helfall 215 kr/kg

Grovstyckat i 8 delar, (ej vakuumpackat) 225 kr/kg

Finstyckat, vakuumförpackat 285 kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter, ribbs, hals och legg.

Finstyckat med färs, vakuumförpackat 315kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter och färs.

Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt en finstyckad med Ribbs, Hals och Legg.

Skriv i din bokning vilken styckning du vill ha. Ange gärna om du har önskemål om en större eller mindre låda.

Intresseanmälan av killingkött

 

 

De flesta detaljerna väger ca 1 kg.

Styckningsdetalj

Legg 145:-/kg 
Hals 145:-/kg 
Revben 245:-/kg 
Bogstek med ben 345:-/kg 
Kotletter 395:-/kg 
Stek utan ben 425:-/kg 
Sadel 445:-/kg