Killingkött

Nu går det att boka din killinglåda!

Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide.  Recept killing

I år kommer vi slakta killingar vid två tillfällen.

Köttet finns att hämta på Herrviks Gård  kvällen den 9 oktober (FULLBOKAT!) och den 23 oktober 2020

Köttet behöver hämtas samma dag som vi hämtar från slakteriet.

Killingarna köper vi från Sörbro Gård. En gård utanför Gnesta som har mjölkgetter. I år har vi även några egna killingar som är födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 7 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby Slakteri i Heby.

Det går att välja på olika styckningsalternativ:

Helfall 215 kr/kg

Grovstyckat i 8 delar, (ej vakuumpackat) 225 kr/kg

Finstyckat, vakuumförpackat 285 kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter, ribbs, hals och legg.

Finstyckat med färs, vakuumförpackat 315kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter och färs.

Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt en finstyckad med Ribbs, Hals och Legg. Vi har fått frågan om att köpa ett halvt djur, men då det är flera detaljer som det bara finns en av så har vi valt att erbjuda mängdrabatt om man heller vill köpa enstaka detaljer. 10 % vid köp av 2 detaljer och 15 % rabatt vid köp av 3 eller fler detaljer. Vilka detaljer och i vilket antal som kommer att finnas vet först när vi fått bokningarna på de hela lådorna.

Prislista killingkött enstaka detaljer

Skriv i din bokning, vilken styckning du vill ha och vilket av datumen som passar dig bäst. Ange gärna om du har önskemål om en större eller mindre låda.

Boka killinglåda

 

Det går även bra att mejla till maria@herrviksgard.se eller ringa/skicka sms till Maria 0708 740 743