Killingkött

Nu är årets killingslakt klar. För er som vill ha en enstaka detaljer finns det nu färska och frysta detaljer

Sadel, 0,6-0,8 kg 485: -/kg
Stek ca 1 kg, benfri 475: -/kg SLUT
Stek m ben ca 1 kg 440: -/kg
Kotletter 430: -/kg
Bogstek (med ben) 385: -/kg
Revben 265: -/kg
Färs, 1 kg 225: -/kg SLUT
Legg 165: -/kg
Hals 165: -/kg

Vid köp att 3 eller fler detaljer ger vi 5 % rabatt på kilopriset.

Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide.  Recept killing

I år är alla killingarna födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 7-8 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby Slakteri i Heby.

Nästa gång det går att beställa ett helt djur är hösten 2023

Det går att välja på olika styckningsalternativ:

Helfall 245 kr/kg

Grovstyckat i 8 delar, (ej vakuumpackat) 255 kr/kg

Finstyckat, vakuumförpackat 325 kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter, ribbs, hals och legg.

Finstyckat med färs, vakuumförpackat 360kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter och färs.

Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt en finstyckad med Ribbs, Hals och Legg.

Boka genom att skicka mail till maria@herrviksgard.se

Ange i din bokning

• Vilken styckning du önskar
• Önskemål om större eller mindre djur
• Vid vilket slaktillfälle
• Namn
• Telefonnummer

Köttet behöver hämtas samma dag som vi hämtar från slakteriet.
Betalas på plats med swish eller kort.

Om du undra något hör gärna av dig!

Boka killingkött