Killingkött

Årets killinglådor 2020 är fullbokade!

 

 

 

 

Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide.  Recept killing

Under hösten 2020 har vi slaktat killingar vid två tillfällen. Stort Tack till alla er som handlat småskaligt och lokalproducerat killingkött av oss!

För dig som vill köpa enstaka bitar av killing finns några bitar kvar. Killingkött

 

Köttet finns att hämta på Herrviks Gård  kvällen den 9 oktober 2020 (FULLBOKAT!) och den 23 oktober 2020 (FULLBOKAT)

Köttet behöver hämtas samma dag som vi hämtar från slakteriet.

Nästa gång det finns killing att boka är till hösten 2021

Killingarna köper vi från Sörbro Gård. En gård utanför Gnesta som har mjölkgetter. I år har vi även några egna killingar som är födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 7 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby Slakteri i Heby.

Det går att välja på olika styckningsalternativ:

Helfall 215 kr/kg

Grovstyckat i 8 delar, (ej vakuumpackat) 225 kr/kg

Finstyckat, vakuumförpackat 285 kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter, ribbs, hals och legg.

Finstyckat med färs, vakuumförpackat 315kr/kg

Styckdetaljer: stek, bogstek med ben, sadel, kotletter och färs.

Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt en finstyckad med Ribbs, Hals och Legg.

Skriv i din bokning, vilken styckning du vill ha och vilket av datumen som passar dig bäst. Ange gärna om du har önskemål om en större eller mindre låda.

Boka killinglåda

 

Det går även bra att mejla till maria@herrviksgard.se eller ringa/skicka sms till Maria 0708 740 743