Nu går det att boka vårt fina killingkött!
Det blir slakt vid två tillfällen 2023. Ett tillfälle kvar.
Jag har inte ett datum ännu, men vecka.
I oktober v. 42 slaktar vi getkillingar. Boka senast söndagen den 8 oktober
Köttet behöver hämmats samma dag som vi hämtar från slakteriet. Vi meddelar vilken dag köttet finns att hämta hos oss i veckan innan.
Betalas på plats med swish eller kort.
Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide. Recept killing
Alla killingarna födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 6-8 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, De Vilda i Järna.
Killingkött -från djur som är 6-8 månader v. 42
Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt än finstyckad utan färs.
• Alternativ 1. Finsstyckat utan färs, vakuumförpackat 295: -/kg
Sadel, stekar m ben, bogstekar m ben, hals, kotletter, revben samt en liten filé
• Alternativ 2. Finsstyckat med färs, vakuumförpackat 345: -/kg
Sadel, stekar med ben, färs samt en liten filé
• Alternativ 3. Helfall 195: -/kg
Hela kroppen, ej delad
Boka genom att skicka mail till maria@herrviksgard.se eller tryck på länken längre de på sidan
Ange i din bokning
• Vilket slakttillfälle
• Vilken styckning du önskar
• Önskemål om större eller mindre djur
• Namn
• Telefonnummer
Om du undra något hör gärna av dig!