- ca 1 kg killingkött skär i bitar(Lägg även i ben om det är en sådan bit)
- Smör att steka i
- 3 gula lök skär i skivor
- 500 gram svamp
- 8 skivor bacon
- Grovmalen svartpeppar
- Örtkryddor t ex timjan, bailika, organo
- Maizenaredning
- 1 liter vatten
- 4 dl rött vin
Gör så här
Skär köttet i mindre bitar.
Bryn köttbitarna i smör i en stekgryta. Ta upp det från stekgrytan.
Skär baconskivorna i minder bitar. Skiva lök och svamp. Stek detta tillsammans.
Tillsätt maizenaredningen, vatten och vin. Koka upp under omrörning.
Lägg köttet i grytan och tillsätt svartpeppar och örtkryddor. Koka sedan allt långsamt i grytan på spisen under lock ca 2 timmar. Kolla med två gafflar så att köttet lätt delar sig.
Servera med ris och en grön sallad!