Nu kan du boka killingkött med hämtning i v. 39





Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide. Recept killing
Alla killingarna födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 6-8 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, De Vilda i Järna.
Killingkött -från djur som är ca 7 månader
Om djuren. Alla killingarna födda på vår gård. Killingarna har gått med sina mammor och sedan betat sly och gräs på våra naturbeten hela betessäsongen. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Vid slakt kommer killingarna var ca 7 månader. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Bräsinge slakteri.
Det blir slakt vid ett tillfälle i år.
Datum för hämtning av köttet är inte helt klart. Men det blir mitten/slutet av vecka 39. Troligtvis onsdag den 24 september eller torsdag den 25 september. Jag meddelar vilken dag köttet finns att hämta hos oss i veckan innan.
Köttet behöver hämmats samma dag som vi hämtar från slakteriet.
Killingkött
Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt än finstyckad utan färs.
• Alternativ 1. Finstyckat styckat utan färs, vakuumförpackat 295:-/kg
Stekar med ben, sadel, kotletter, bog, revben, hals, lägg
• Alternativ 2. Finstyckat med färs, vakuumförpackat 345:-/kg
Stekar med ben, sadel, kotletter, bog, och färs
• Alternativ 3 Helfall 195:-/kg
Hela kroppen, ej delad
Vid köp av två eller flera lådor ger vi 5 % rabatt!
Boka genom att skicka mail till maria@herrviksgard.se eller fyll i formuläret nedan
Ange i din bokning
• Vilken styckning du önskar
• Önskemål om större eller mindre djur
• Namn
• Telefonnummer