Pulled Goat

 

ca 1 kg Bogstek av killing (har även gjort detta på andra bitar med ben som hals och ben)
700 gr tomater
2 chilipeppar (beroende på sort och smak)
4 vitlöksklyftor
2 msk honung
1 liten gul lök
1 dl äppelcidervinäger
2 msk Worcestershiresås
3 msk apotekets senap
1 tsk mald Koriander
Saften från en citron
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här
Salta bogsteken och lägg den i en täckt bunke eller plastpåse. Låt stå i kylskåp tills nästa dag.

Nästa dag
Lägg köttet i en gryta eller ugnsfast form.
Mixa alla övriga ingredienser och häll över köttet. Lägg på lock.

Sätt ugnen på 150°C och ställ in grytan. Låt stå i 3-4 timmar.
Dra isär köttet från benet med två gafflar och blanda köttet med såsen.

Servera tillsammans med tortillabröd, grönsaker och vitlökssås
eller med ris och en grönsallad