Yoghurtmarinerade kotletter

Killingkotletter är ganska fasta i sig och blir otroligt möra och goda när de marineras med en marinad med naturell yoghurt. Låt kotletterna ligga i marinaden 1-2 dygn. Här är två förslag på kryddningar. Självklart är det bara att byta ut kryddor till det du gillar.

Gott att steka eller att grilla.

  • ca 1 kg kotletter av killing
  • smör till stekning

Marinad 1

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpepper
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt

Marinad 2

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg kotletterna tillsammans i en plastpåse. Låt ligga i kylskåp 1-2 dygn.

Hetta upp smör i stekpannan och stek kotletterna på medelhög värme så de får en fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och låt dem steka ytterligare 5-10 minuter, beroende på välstekta du vill ha dem.

alt

Grilla kotletterna på medelhög värme så de for en fin grillyta. Sänk sedan värmen och låt dem ligga ytterligare 5-10 minuter.