Nötkött

Nu finns det bara 2 förpackningar njure kvar. Allt annat är slutsålt. Vi planerar nästa slakt till hösten 2021.

Djuren som har slaktas i september var en kviga och en stut av mjölkras. (SRB och SLB). Djuren är 2 ½ år gamla. De har fått växa långsamt och är uppfödda på gräs/ensilage. Vi har få djur (8 nötdjur) som har gott om plats. De går på naturbeten under betessäsong och tillgång till utevistelse året runt. Under sommartid sambetar de med getterna. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby i Heby.

Detaljer FRYSTA är vakuumförpackade. Färsen är fryst samma dag som det hämtades från slakteriet. Köttdetaljerna har mörats i kylskåp ca 3 veckor innan det frysts. Vikterna varierar mellan 0,8 och 1,1 kilo.

Köttfärsen är packad i 1-kilos förpackningar.

Filé 645: -/kg SLUT
Biff 445: -/kg SLUT
Entrecote 445: -/kg SLUT
Rostbiff 305: -/kg SLUT
Innanlår 220: -/kg SLUT
Fransyska 210: -/kg SLUT
Högrev 210: -/kg SLUT
Märgpipa 190: -/kg SLUT
Nötrulle 160: -/kg SLUT
Ytterlår 160: -/kg SLUT
Färs 155: -/kg SLUT

Njure ca 1,3 kg 80: -/ kg
Hjärta 2,02kg 125: -/kg SLUT