Nötkött

Vi planerar nästa slakt till oktober 2021.

Nästa gång det finns nötkött att boka är till oktober 2021. Just nu har vi inte ett datum.

Vi säljer köttet i lådor på ca 10 kg. Kilopris 195-205 kr/kg beroende på lådornas innehåll. Varje styckdetalj väger på ca 800 gram och köttfärsen packas i 1 kilosförpackning. Lådorna kommer att se lite olika ut men kommer att innehålla:

•1 st ädeldetalj (filé, biff eller entrecote)
• 2 st stek/ugnsdetalj (fransyska, innanlår eller rostbiff).
• 2 st kok/grytdetalj (högrev, bog/märgpipa, nötrulle eller ytterlår)
• ca 6 kg köttfärs. (1-kilosförpackningar)

Är du intresserad av nötkött till hösten? Skicka ett mail till maria@herrviksgard.se eller fyll i kontaktformuläret så får du mer information om fördelning i lådorna, priser och bokning när det närmar sig.

Intresserad av nötkött oktober 2021

Djuren som slakats i oktober är stutar av rasen Svensk Låglandsboskap och Brown Sviss. Djuren kommer att vara 2 – 3 år gamla. De har fått växa långsamt och är uppfödda på gräs/ensilage. Vi har få djur (6 nötdjur) som har gott om plats. De går på naturbeten under betessäsong och tillgång till utevistelse året runt. Under sommartid sambetar de med getterna. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby i Heby.

Från höstens slakt 2020 finns bara 2 förpackningar njure kvar. Allt annat är slutsålt

Detaljer FRYSTA är vakuumförpackade. Färsen är fryst samma dag som det hämtades från slakteriet. Köttdetaljerna har mörats i kylskåp ca 3 veckor innan det frysts. Vikterna varierar mellan 0,8 och 1,1 kilo.

Köttfärsen är packad i 1-kilos förpackningar.

Filé 645: -/kg SLUT
Biff 445: -/kg SLUT
Entrecote 445: -/kg SLUT
Rostbiff 305: -/kg SLUT
Innanlår 220: -/kg SLUT
Fransyska 210: -/kg SLUT
Högrev 210: -/kg SLUT
Märgpipa 190: -/kg SLUT
Nötrulle 160: -/kg SLUT
Ytterlår 160: -/kg SLUT
Färs 155: -/kg SLUT

Njure ca 1,3 kg 80: -/ kg
Hjärta 2,02kg 125: -/kg SLUT