Nötkött

Nästa gång vi slaktar nötdjur är hösten 2022

Djuren som slaktas i oktober 2022 är två stutar av mjölkras. (SLB). Djuren är 3 år gamla och har köps som kalvar från Säby Gård utanför Järna . De har fått växa långsamt och är uppfödda på gräs/ensilage. Vi har få djur ( 4 stutar och 4 kalvar) som har gott om plats. De går på naturbeten under betessäsong och tillgång till utevistelse året runt. Under sommartid sambetar de med getterna. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, Sörby i Heby.

Vi säljer köttet i lådor på ca 10 kg. Vi uppdateras med med datum och priser längre fram. Varje styckdetalj väger på ca 800 gram och köttfärsen packas i 1 kilosförpackning. Lådorna kommer att se lite olika ut men kommer att innehålla:

•1 st ädeldetalj (filé, biff eller entrecote)
• 2 st stek/ugnsdetalj (fransyska, innanlår eller rostbiff)
• 2 st kok/grytdetalj (högrev, bog/märgpipa, nötrulle eller ytterlår)
• ca 6 kg köttfärs. (1-kilosförpackningar)

OBS! Alla vikter är ungefärliga. Vi har önskat att styckningsdetaljerna ska ligga runt 800 gram, men det kan variera då det beror på hur bitarna ser ut. Köttfärsen packas i 1-kilosförpackningar. Köttet är vakuumförpackat och märkt.

Herrviks nötköttlåda, ca 10 kg i tre varianter

Alla lådorna innehåller:

• 1 st ädeldetalj (filé, biff eller entrecote)
• 2 st stek/ugnsdetalj (fransyska, innanlår eller rostbiff).
• 2 st kok/grytdetalj (högrev, märgpipa, nötrulle eller ytterlår)
• 6 kg köttfärs. (1-kilosförpackningar)

Filélådan             

Filé, Rostbiff, Fransyska, Rulle, Ytterlår samt 6 kg köttfärs

Bifflådan             

Biff, Innanlår, Fransyska, Högrev, Märgpipa samt 6 kg köttfärs

Entrecotelådan   

Entrecote, Innanlår, Fransyska Högrev, Ytterlår samt 6 kg köttfärs

Intresseanmälan av kött

Det går även bra att mejla till maria@herrviksgard.se eller ringa/skicka sms till Maria 0708 740 743

Vikterna varierar mellan 0,8 och 1,1 kilo. Köttfärsen är packad i 1-kilos förpackningar.

Filé 645: -/kg
Biff 485: -/kg
Entrecote 485: -/kg
Njurtapp/slaktarbiff 425:- /kg
Rostas 395: -/kg
Rostbiff 305: -/kg
Flankstek 295:- /kg
Innanlår 255: -/kg
Fransyska 255: -/kg
Högrev 245: -/kg
Märgpipa 195: -/kg
Nötrulle 185: -/kg
Ytterlår 175: -/kg
Färs 160: -/kg

Dessa detaljer varierar i vikt

Hjärta 185: -/kg
Lever 145: -/kg
Njure 135: -/kg
Mellangärde 195: -/kg
Oxsvans i bitar 195: -/kg
Tunga 195: -/kg