Killing- och getkött

Killingkött, fryst

Sadel, 0,8 kg 445: -/kg
Stek, med ben ca 1,4 kg 425: -/kg
Bogstek, med ben 345: -/kg
Revben 245: -/kg SLUT
Hals 185: -/kg
Färs, 1 kg 265: -/kg

Getkött, fryst

Färs, 1 kg                      235: -/kg

Killingkött är ett fantastisk gott kött. Det är ett magert kött som blir som allra godast när det tillagas på låg temperatur under lång tid. Långkok, grytor, pulled goat, tjälknöl eller i sous vide.  Recept killing

Alla killingarna födda på vår gård. Killingarna har betat sly och gräs hela betessäsongen på våra naturbeten. Vi har få djur som lever i mindre flockar. Killingarna slakats vid ca 6-8 månaders ålder. Vi kör djuren själva med egen djurtransport till ett mindre slakteri, De Vilda i Järna.

Nästa gång vi kommer att ha killinglådor är till hösten 2024. Om du vill ha ett mejl när det finns möjlighet att boka så fyll i dina uppgifter i formuläret.

Killingkött -från djur som är 6-8 månader

Vikten på slaktkropparna varierar. Finstyckade köttlådorna har tidigare varierat mellan 7,5 kg och 12 kg. Valet finstyckad med färs ger en låda med något lägre vikt än finstyckad utan färs.

• Alternativ 1. Finsstyckat utan färs, vakuumförpackat 295: -/kg
Sadel, stekar m ben, bogstekar m ben, hals, kotletter, revben samt en liten filé

• Alternativ 2. Finsstyckat med färs, vakuumförpackat 345: -/kg
Sadel, stekar med ben, färs samt en liten filé

• Alternativ 3. Helfall 195: -/kg
Hela kroppen, ej delad