Killinggryta

  • ca 1 kg killingkött skär i bitar(Lägg även i ben om det är en sådan bit)
  • Smör att steka i
  • 3 gula lök skär i skivor
  • 500 gram svamp
  • 8 skivor bacon
  • Grovmalen svartpeppar
  • Örtkryddor t ex timjan, bailika, organo
  • Maizenaredning
  • 1 liter vatten
  • 4 dl rött vin

 

Gör så här

Skär köttet i mindre bitar.

Bryn köttbitarna i smör i en stekgryta. Ta upp det från stekgrytan.

Skär baconskivorna i minder bitar. Skiva lök och svamp. Stek detta tillsammans.

Tillsätt maizenaredningen, vatten och vin. Koka upp under omrörning.

Lägg köttet i grytan och tillsätt svartpeppar och örtkryddor. Koka sedan allt långsamt i grytan på spisen under lock ca 2 timmar. Kolla med två gafflar så att köttet lätt delar sig.

Servera med ris och en grön sallad!