Killingburgare med potatisspett

Killingburgare

  • ca 1 kg killingfärs
  • ½ finhackad röd lök
  • I dl riven ost
  • 1½ grovmalen svartpeppar
  • 1 finhackad chili (beroende på chilisort och önskad styrka)
  • Smör, att steka i

Potatisspett

  • Potatis, gärna lite större
  • Grillspett av trä
  • Salt
  • Olja

Tillbehör

  • Sallad
  • Tomat
  • Smörgåsgurka
  • Dressing
  • Bearnaise sås
  • Ketchup
  • Senap
  • Knaperstekt bacon

Gör så här

Sätt ugnen på 225°c

Trä på potatisarna på grillspettet och skär potatisen i tunna skivor mot spettet så det blir som en spiral. Lägg potatisspetten på en oljad långpanna.

Ställ in i ugnen och vänd på dem några gånger. Hur länge potatis ska vara i ugnen är alltid svårt att säga eftersom det är så olika på olika potatissorter. Känn efter med en potatissticka!

Blanda köttfärsen med övriga ingredienser och forma hamburgare i önskad storlek.

Stek hamburgarna på medelhög värme på båda sidorna så de får en fin stekyta. Sänk värmen och låt burgarna bli genomstekta alt lägg den på en långpanna och ställ in dem i ugnen tillsamman med potatisen (när den börjar bli klar) i ca 10 minuter.

Servera hamburgaren med dina favorittillbehör och potatisspett!

 

 

 

 

 

  •