Herrviks Cajunkräftor

 
1 kg kräftor
2 l vatten
5 dl öl
20 stänk Tabasco
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk chipotle chili
¾ dl salt
1 tsk chili
1 rejäl msk honung
1 tsk cayennepeppar
1 hel pressad eller hackad vitlök
1 tsk vitpeppar
2 chilifrukter med kärnor, grovhackade
1 tsk ingefära. 

  1. Skölj kräftorna i kallt vatten och kontrollera att alla kräftor lever.
  2. Koka upp vatten i en rymlig kastrull. När vattnet kokar häftigt, lägg i kräftorna en och en med huvudet före. Se till att vattnet kokar hela tiden. När alla kräftorna är i kastrullen och vattnet kokat upp igen, koka i 2 minuter. Häll av kräftorna i ett durkslag.
  3. Koka upp vatten med öl, salt, honung och kryddor. När lagen kokat upp, häll i kräftorna. Koka kräftorna i lagen i 8 minuter(se till att det kokar hela tiden).
  4. Ställ kastrullen i kallt vattenbad så kräftorna kyls ner snabbt.
  5. Låt kräftorna dra i lagen några timmar eller gärna till nästa dag.
  6. Kräftorna kan frysas i sitt spad, spadet skall då täcka alla kräftorna.